Sitemize hoşgeldiniz.
Tarih: 02-26-2018
Saat: 03:20

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ ALANYA ŞUBESİ

Atatürk için… Atatürk ile…
Site Map Contacts anasayfa

Üye Panelİ

ADD BAŞKANIMIZ

Tansel_Colasan

ALANYA ADD BAŞKANIMIZ

aydin
yazarYazar: Aydın Baskan | tarihTarih: 8 Kasım 2016 / 14:11 | etiketEtiketler:

AYM resmi nikah olmaksızın imam nikahı kıyan, nikahı kıydırana ceza öngeren yasayı iptal etti. Ülkemizde en güvenilecek hukuk kurumu olması gereken yüksek Mahkemenin kadınları ve çocukları haksızlık ve hukuksuzluklara karşı koruyan yasayı iptali kadın ve çocuk haklarına, laiklik ilkesine, anayasanın 174. ncü maddesi devrim kanunlarına aykırıdır. Yani devrim kanunlarını, Türkiye Cumhuriyeti kuruluş kanunlarını kadınlar açısından teminatsız bırakan vahim bir karardır. Çünkü kadının ve çocuğun hak kaybı toplumun geleceği için risktir.
Bu kararla kadınların elinden en büyük savunma alınmıştır. Ülkede kuma patlaması yaşanacak ve kadınların miras hakkı elinden alınacaktır. İmam nikahı ile evlenme yoluna birçok kişi sapacağı için çocukların miras ve soyadı hakkı gibi birçok sorun ortaya çıkacaktır. Sokak ortasında eski eş veya sevgilileri tarafından katledilen kadınlar ortadayken bu kararla; kadınlar açısından “boş ol” denilmesi durumunda hiçbir resmi hak ve sosyal güvence kalmamıştır. Medeni kanunda düzenlenen her türlü aile hukuku ve haklarla ilgili de sıkıntı ortaya çıkacaktır. Çocuk cinsel istismarının da önü açılmış olacaktır. Her üç evlilikten birisinin çocuk yaşta evlilikler olduğu ülkemizde AYM bir anlamda çocuk evliliklerini de meşrulaştırmıştır. Kumalık serbest bırakılmış, erkek çok eşliliğinin önü açılmıştır.Evli olduğu halde eşinden şiddet gören, para vermediği için yoksullukla tek başına mücadele eden kadınlar, yasak olduğu zaman bu durumda iken serbest bırakıldığı zaman ne olacağı hiç düşünülmemiştir. Anayasa Mahkemesi korumakla yükümlü olduğu Anayasa’nın ruhunu yok etmiştir ve düzenleme yaptırımsız kalmıştır. Kadının bu kadar hiçleştirildiği bir dönem Türkiye tarihinde hiç olmamıştır.
Hukuki, ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlar yaratacağı kaçınılmaz olan Anayasa mahkemesinin iptal kararını kınıyor ve Anayasamızın 41. Maddesinin gereğince; ailenin, özelliklede anne ve çocuğun korunmasının devletin asli görevi olduğunu hatırlatıyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
AYDIN ÖZBAŞ